klanken.

Klank begeleid ons het hele leven. Al voor onze geboorte tot aan het einde. Trilling en beweging zijn vertrouwde ervaringen.Het geeft een gevoel van ontspanning, welbevinden, geborgenheid, vertrouwen en zekerheid. De klanken kunnen een "deurtje"openen waarbij contact kan worden gemaakt.

Ook voor mensen in de fase van de verzonken ik kunnen veel baat hebben bij de klankbelevingsgerichte momenten omdat zij de klanken/trillingen tot op het laatst kunnen ervaren en dus contact kunnen maken met zichzelf en de omgeving.

Bij klankbelevingsmomenten staat ontspanning voorop, als de zorgvrager ontspant onstaat er ruimte om elkaar te ontmoeten in de klanken. Afhankelijk van de persoon en het moment luisteren we naar de klankinstrumenten en/of maken we samen klank.

De klankbeleving kan gegeven worden in kleine groepjes of individueel dit is afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de zorgvrager. Is iemand in een vergevorderd stadium, erg onrustig of heeft iemand onbegrepen gedrag dan is een individuele klankbeleving aan te bevelen. 

Tijdens een klankbeleving maak ik gebruik van verschillende instrumenten o.a een oceandrum, klankschalen, sjamenendrum,ratels en een rainstick. De klankbelevingsmomenten duren 45-60 minuten.

Hand of voet massage.

Aanraking is erg belangrijk in het leven dit verandert niet als je dementie hebt misschien is het juist dan nog wel belangrijker.Door het masseren van handen en/of voeten met de olie van Doterra komt de client in een diepe ontspanning op een zachte en vriendelijke manier.

Ook kan het zijn dat de persoon ineens terug gaat naar een herinnering van vroeger bv bij de geur van rozen denkt een dame aan haar echtgenoot die haar iedere zaterdag rozen meenam, mw is weer even terug in deze mooie momentenen glimlacht.

 

De kosten voor een klankbeleving individueel zijn: 45,00 euro 

De kosten voor een hand of voet massage is 15,00 euro voor 20 minuten.

Buiten de gemeente Venlo breng ik km vergoeding in rekening dit is 0,20 eurocent er km.

Ik kom thuis of in een instelling. De naasten kunnen contact met me opnemen maar ook een afdeling van een instelling kan contact met me opnemen.